Αφράτα Ψωμάκια – Μικρά θαύματα φούρνου
ψωμάκια χρυσά, λαχταριστά,
για σάντουιτς, μπέργκερ ή hot dog,
γίνονται πάντα… ανάρπαστα! 🥖✨
Αυτά τα ψωμάκια είναι έτοιμα να αγκαλιάσουν ό,τι γέμιση αγαπάς!
Για σάντουιτς, χάμπουργκερ ή hot dog – η απόλαυση είναι εγγυημένη.
Ψωμάκια
Υλικά
-
270 ml γάλα
-
15 γρ. ξηρή μαγιά
-
250 γρ. αλεύρι σκληρό
-
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
60 γρ. βούτυρο
-
50 γρ. ζάχαρη
-
10 γρ. αλάτι
-
1 μεγάλο αυγό (+1 για άλειμμα)
-
Σουσάμι & παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα
Σε μπολ ανακατεύουμε γάλα, μαγιά και ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό, τα αλεύρια με το αλάτι και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει 30-60 λεπτά.
Πλάθουμε σε μπαστούνι, κόβουμε σε 12 κομμάτια και φτιάχνουμε ψωμάκια.
Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν για 30-60 λεπτά.
Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι & παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε στους 190°C για 15 λεπτά.
Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να γίνουμε αρτοποιοί στην κουζίνα μας;
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου