Αφράτα Ψωμάκια – Μικρά θαύματα φούρνου

Μικρά, αφράτα και μυρωδάτα,
ψωμάκια χρυσά, λαχταριστά,
για σάντουιτς, μπέργκερ ή hot dog,
γίνονται πάντα… ανάρπαστα! 🥖✨

Μαλακά, χρυσαφένια και μυρωδάτα…
Αυτά τα ψωμάκια είναι έτοιμα να αγκαλιάσουν ό,τι γέμιση αγαπάς!
Για σάντουιτς, χάμπουργκερ ή hot dog – η απόλαυση είναι εγγυημένη.



Ψωμάκια














Υλικά

  • 270 ml γάλα

  • 15 γρ. ξηρή μαγιά

  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 60 γρ. βούτυρο

  • 50 γρ. ζάχαρη

  • 10 γρ. αλάτι

  • 1 μεγάλο αυγό (+1 για άλειμμα)

  • Σουσάμι & παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα

Εκτέλεση














  1. Σε μπολ ανακατεύουμε γάλα, μαγιά και ζάχαρη.

  2. Προσθέτουμε το αυγό, τα αλεύρια με το αλάτι και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά.

  3. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί.

  4. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει 30-60 λεπτά.

  5. Πλάθουμε σε μπαστούνι, κόβουμε σε 12 κομμάτια και φτιάχνουμε ψωμάκια.

  6. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν για 30-60 λεπτά.

  7. Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι & παπαρουνόσπορο.

  8. Ψήνουμε στους 190°C για 15 λεπτά.

Σερβίρονται ζεστά, μυρίζουν… “σπιτικό” και εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν! 🥯
Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να γίνουμε αρτοποιοί στην κουζίνα μας;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις