4 Ιουν 2016

Ψωμάκια για Σάντουιτς!!!!


Καλημέρα!! Όμορφο Σαββατοκύριακο να έχουμε!!!
Σήμερα μια συνταγή για ωραία μαλακά ψωμάκια! Για σάντουιτς, για hot dog, για χάμπουργκερ... Τέλεια!!!

Ψωμάκια














Υλικά270 ml γάλα
15 γρ. ξηρή μαγιά
250 γρ. αλεύρι σκληρό
250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
60 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό και 1 για το άλειμμα
Σουσάμι και παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα


Εκτέλεση














Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, τα αλεύρια σιγά - σιγά μαζί με το αλάτι και ζυμώνουμε για 4‐5'. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Όταν η ζύμη απορροφήσει όλο το βούτυρο, την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, που προηγουμένως έχουμε ρίξει λάδι.

Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει από μισή έως μία ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι, την κόβουμε σε 12 κομμάτια και δημιουργούμε μικρά φραντζολάκια ή στρογγυλά ψωμάκια. Βάζουμε τα ψωμάκια σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Καλύπτουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν από μισή έως μία ώρα. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 190 για 15.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου