Τραχανομπισκοτάκια: Τυροπιτάκι σε μπουκίτσα! 🧀✨
Τραχανομπισκοτάκια
Υλικά
-
150 γρ. βούτυρο
-
100 γρ. μαργαρίνη
-
100 γρ. τραχανά γλυκό
-
220 ml χλιαρό γάλα
-
200 γρ. φέτα τριμμένη
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
Σουσάμι και παπαρουνόσπορο για την επικάλυψη
-
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
-
1 κ.γ. πιπέρι
-
1 κ.γ. πάπρικα
-
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
-
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε βούτυρο και μαργαρίνη με το γάντζο.
-
Προσθέτουμε τον τραχανά με το γάλα και την φέτα. Σιγά-σιγά ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το θυμάρι, το πιπέρι, την πάπρικα και το αλάτι.
-
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια.
-
Χωρίζουμε σε δύο μπαστουνάκια, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
-
Σε λαδόκολλα απλώνουμε σουσάμι και παπαρουνόσπορο και ρολάρουμε πάνω τα μπαστουνάκια.
-
Κόβουμε μπισκοτάκια ~3 εκ., τα πατάμε λίγο να πλατύνουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25-30 λεπτά.
Tips & Παιχνιδιάρικες Ιδέες
-
Ζυμώνουμε και στο χέρι για πιο διασκεδαστική εμπειρία! ✋💛
-
Προσθέτουμε όποιο μυρωδικό αγαπάμε — δεν υπάρχει λάθος! 🌿
-
Ιδανικά για να τα μοιραστείς… αν καταφέρεις να κρατήσεις μερικά! 😄
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου