27 Ιουν 2016

Γλυκό του κουταλιού καρυδάκι!!

Καλημέρα! Καλή εβδομάδα!!! Σήμερα σας έχω κάτι παραδοσιακό, που μας φέρνει αναμνήσεις απο τα παιδικά μας χρόνια!!! Γλυκό του κουταλιού καρυδάκι!!! Τρυφερό που λιώνει στο στόμα!!!

Καρυδάκι














Υλικά
1.280γρ. καρυδάκια φρέσκα
1.280γρ. ζάχαρη
3 φλυτζ. του τσαγιού νερό
3 βανιλίνες
1 κουτ. σούπας λεμόνι


Εκτέλεση














Βάζουμε τα καρυδάκια σε κατσαρόλα με άφθονο νερό. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τα βγάζουμε απο το ζεστό νερό και τα βάζουμε σε κρύο νερό. Τα αφήνουμε μέσα για 2 μέρες, αλλάζοντας το νερό ανα 8ωρο.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 8 λεπτά, στραγγίζουμε τα καρυδάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσουν για 5-7 λεπτά.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε για ένα 24ωρο.
Ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.
Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου