Αρωματικό Cheesecake Πορτοκαλιού 🍊✨



Κάποιες γεύσεις μοιάζουν με χαμόγελο 
γλυκές, φωτεινές και λίγο νοσταλγικές.
Ένα κομμάτι cheesecake πορτοκάλι,
σαν να τρως φως σε μορφή επιδόρπιου.

Υπάρχουν γλυκά που δεν τα φτιάχνεις απλώς· τα ονειρεύεσαι.

Ένα από αυτά είναι το cheesecake πορτοκαλιού.

Με κάθε του στρώση να μυρίζει ήλιο και κάθε του γεύση να θυμίζει χαμόγελο.

Η βάση, τραγανή και διακριτική, κρατάει πάνω της τη βελούδινη κρέμα
και πάνω απ’ όλα, εκείνη η αέρινη σαντιγί που αγκαλιάζει το άρωμα του πορτοκαλιού σαν πρωινό φως σε κουζίνα Κυριακής.

Δροσερό, φωτεινό, απλό, ένα γλυκό που σε κάνει να σταματήσεις για λίγο και να θυμηθείς πως η ζωή έχει γεύση όταν της δίνεις χρόνο να λιώσει στο στόμα.


Υλικά

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα digestive (ή πτι μπερ ολικής)

  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα light (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2%)

  • 120 γρ. ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • Χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος (ή φυτική σαντιγί light)

  • 1–2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

  • Φέτες πορτοκαλιού για διακόσμηση


Εκτέλεση

1. Η βάση
Τρίψε τα μπισκότα στο multi και ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Πίεσέ τα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο (Ø 22–24 εκ.) και ψήσε για 8–10’ στους 180°C.
Άφησέ τη να κρυώσει.

2. Η γέμιση
Σε ένα μπολ, χτύπησε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα, το γιαούρτι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
Ρίξε το μείγμα πάνω στη βάση.

3. Ψήσιμο
Ψήσε στους 160°C για περίπου 50–55 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο.
Σβήσε το φούρνο και άφησέ το μέσα με την πόρτα μισάνοιχτη για 1 ώρα.
Μετά βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4–5 ώρες (ιδανικά όλη νύχτα).

4. Η επικάλυψη
Χτύπησε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
Άπλωσέ τη πάνω στο παγωμένο cheesecake.
Γάρνιρε με φρέσκιες φέτες πορτοκαλιού και λίγη ξύσμα πορτοκαλιού από πάνω.


✨ Extra ιδέα

Αν θες πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείς να προσθέσεις 1 κ.σ. λικέρ Cointreau ή Grand Marnier στη γέμιση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις