Μουσακάς light… αλλά με ψυχή!
Κάθε εποχή έχει το comfort φαγητό της.
Και το φθινόπωρο λέει ξεκάθαρα: “Μουσακάς, φυσικά!” 🍂
Μόνο που αυτή τη φορά, τον φτιάχνουμε πιο ελαφρύ – χωρίς να χάνουμε τίποτα από τη μαγεία του.
🧺 Υλικά
-
500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο)
-
2 μελιτζάνες
-
2 κολοκύθια
-
2 πατάτες
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα (ναι, λίγη μαγεία χρειάζεται πάντα ✨)
-
1 κρεμμύδι & 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα
-
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
Για τη light μπεσαμέλ:
-
100 γρ. βούτυρο
-
100 γρ. αλεύρι
-
1 λίτρο γάλα light
-
2 αυγά
-
150 γρ. τυρί γκούντα light
-
Λίγο μοσχοκάρυδο (αν θέλεις να σε μυρίσει όλο το σπίτι 😉)
🍆 Εκτέλεση
-
Ψήνουμε τα λαχανικά (πατάτα, κολοκύθι, μελιτζάνα) στους 200°C για 25 λεπτά, με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
-
Ετοιμάζουμε τον κιμά: σωτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτουμε κιμά, ντομάτα και τα μυρωδικά.
-
Μπεσαμέλ: λιώνουμε βούτυρο, ρίχνουμε αλεύρι, γάλα, και όταν δέσει, προσθέτουμε αυγά και τυρί.
-
Συναρμολογούμε: μια στρώση πατάτα, μια κολοκύθι, μια μελιτζάνα, κιμάς, και στο τέλος η μπεσαμέλ να “χαμογελάει” από πάνω. 😋
-
Ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει τρυφερά η κορυφή.
Είναι light, αλλά δεν είναι “στερημένος”.
Μυρίζει Κυριακή, αλλά τρώγεται και Τρίτη βράδυ.
Κι έχει αυτή τη γεύση του σπιτιού που κάνει το πιρούνι να πηγαίνει μόνο του. ❤️
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου