Μουσακάς light… αλλά με ψυχή!


 Κάθε εποχή έχει το comfort φαγητό της.

Και το φθινόπωρο λέει ξεκάθαρα: “Μουσακάς, φυσικά!” 🍂

Μόνο που αυτή τη φορά, τον φτιάχνουμε πιο ελαφρύ – χωρίς να χάνουμε τίποτα από τη μαγεία του.

🧺 Υλικά

  • 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο)

  • 2 μελιτζάνες

  • 2 κολοκύθια

  • 2 πατάτες

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι, πιπέρι, κανέλα (ναι, λίγη μαγεία χρειάζεται πάντα ✨)

  • 1 κρεμμύδι & 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα

  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη

Για τη light μπεσαμέλ:

  • 100 γρ. βούτυρο

  • 100 γρ. αλεύρι

  • 1 λίτρο γάλα light

  • 2 αυγά

  • 150 γρ. τυρί γκούντα light

  • Λίγο μοσχοκάρυδο (αν θέλεις να σε μυρίσει όλο το σπίτι 😉)


🍆 Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τα λαχανικά (πατάτα, κολοκύθι, μελιτζάνα) στους 200°C για 25 λεπτά, με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.

  2. Ετοιμάζουμε τον κιμά: σωτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτουμε κιμά, ντομάτα και τα μυρωδικά.

  3. Μπεσαμέλ: λιώνουμε βούτυρο, ρίχνουμε αλεύρι, γάλα, και όταν δέσει, προσθέτουμε αυγά και τυρί.

  4. Συναρμολογούμε: μια στρώση πατάτα, μια κολοκύθι, μια μελιτζάνα, κιμάς, και στο τέλος η μπεσαμέλ να “χαμογελάει” από πάνω. 😋

  5. Ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει τρυφερά η κορυφή.

Είναι light, αλλά δεν είναι “στερημένος”.
Μυρίζει Κυριακή, αλλά τρώγεται και Τρίτη βράδυ.
Κι έχει αυτή τη γεύση του σπιτιού που κάνει το πιρούνι να πηγαίνει μόνο του. ❤️

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις