1 Φεβ 2016

Ψωμί του τόστ!!! Τέλειο!!!!



Καλημέρα!!! Καλή εβδομάδα!! Τι κάνετε?? Εμείς όλα καλά. Σήμερα μια συνταγή για ψωμί του τοστ.
Εμείς τρώμε τοστ, κάθε μέρα...δεν ξέρω για εσάς. Αυτή τη συνταγή τη βρήκα φυσικά στον αγαπημένο μου σεφ Άκη!! Στην αρχή μου φάνηκε αρκετά γλυκό για ψωμί, αλλά όσες μικροαλλαγές και αν έκανα στην ποσότητα της ζάχαρης κατέληξα στην αρχική συνταγή!! Δοκιμάστε το... Δε θα χάσετε!!!

Ψωμί για τοστ!!!















Υλικά
475 γρ. νερό
135 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. μαγιά ξερή
60 γρ. ελαιόλαδο + λίγο για το άλειμμα της φόρμας
αλάτι
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις



Εκτέλεση









 





Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το προσθέτουμε σιγά σιγά.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να είναι ελαστική και μαλακή που να ξεκολλάει απο τα χέρια μας.
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ μακρόστενη 10*30 ή λίγο μεγαλύτερη και βάζουμε μέσα τ ζυμάρι μας. Το τυλίγουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει έως το επίπεδο της πετσέτας. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα, ίσως και λίγο παραπάνω.
Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Για να το κόβουμε πιο εύκολα, αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου