Ψωμί του τόστ!!! Τέλειο!!!!
στη φόρμα φουσκώνει, στον φούρνο ψηλώνει!»
Το πιο εύκολο ψωμί φόρμας που θα φτιάξεις ποτέ!
Αφράτο, γλυκό και μυρωδάτο… αυτό το ψωμί δεν μένει ποτέ πάνω από μία μέρα στη φουφού! Φτιάχνεται με απλά υλικά, χωρίς κόπο, και ταιριάζει με τα πάντα — από βούτυρο και μέλι μέχρι ντομάτα και φέτα.
Ψωμί για τοστ!!!
Το πιο εύκολο ψωμί φόρμας που θα φτιάξεις ποτέ!
Αφράτο, γλυκό και μυρωδάτο… αυτό το ψωμί δεν μένει ποτέ πάνω από μία μέρα στη φουφού! Φτιάχνεται με απλά υλικά, χωρίς κόπο, και ταιριάζει με τα πάντα — από βούτυρο και μέλι μέχρι ντομάτα και φέτα.
Τι θα χρειαστείς:
🫙 475 ml νερό (χλιαρό)
🍬 135 γρ. ζάχαρη
✨ 20 γρ. ξηρή μαγιά
🫒 60 γρ. ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα
🧂 1 κ.γ. αλάτι
🌾 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πώς το φτιάχνεις:
1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις νερό, ζάχαρη, μαγιά, λάδι και αλάτι.
2. Ρίχνεις σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνεις μέχρι να πάρεις μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
3. Λαδώνεις μια μακρόστενη φόρμα (10x30εκ.), βάζεις τη ζύμη μέσα και τη σκεπάζεις με πετσέτα.
4. Την αφήνεις να φουσκώσει μέχρι να φτάσει στο ύψος της φόρμας.
5. Ψήνεις στους 180°C για 1 ώρα (ή λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί).
6. Ξεφορμάρεις και αφήνεις να κρυώσει σε σχάρα.
7. Αν το βάλεις ψυγείο, κόβεται ακόμα καλύτερα!
---
💡 Τip: Την επόμενη μέρα (αν μείνει!) είναι τέλειο και για τοστ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου