29 Φεβ 2016

Monkey Bread by Akis Petretzikis


Καλημέρα!!! Χωρίς πολλά λόγια!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!

Δοκιμάστε το... Είναι τέλειο!!! Είναι Υπέροχο!!! Κάθε συνταγή του αγαπημένου μας σεφ, στέφεται με επιτυχία!!!!!

Μonkey bread!!!















Υλικά
Για τη ζύμη
250 ml νερό
1 μαγιά ξερή
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. βούτυρο

1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για βούτηγμα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. κανέλα σκόνη

Εκτέλεση
















Ζεσταίνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το νερό στο φούρνο μικροκυμάτων στα 1000 watt για 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε σε ένα μίξερ με το σύρμα για 2 λεπτά το μισό αλεύρι (2 κούπες), το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα βούτυρο - νερό προσέχοντας το νερό να μην είναι καυτό για να μη μας κάψει τη μαγιά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό και το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά και χτυπάμε για 5 λεπτά. Εάν η ζύμη δεν ξεκολλάει από το μίξερ προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι (1-2 κ.σ.). 
Βάζουμε αλεύρι στον πάγκο μας και κόβουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και τα κάνουμε μικρά μπαλάκια (διάμετρο 2 εκ).  Όσο περιμένουμε τη ζύμη ετοιμάζουμε το μείγμα για το βούτηγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα με ένα κουτάλι και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο το λιωμένο. Περνάμε διαδοχικά τα μπαλάκια από το λιωμένο βούτυρο και στην συνέχεια από το μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας. Γεμίζουμε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση για κέικ (28 εκ) με τα μπαλάκια (σκοπός μας είναι μόλις ψηθεί το ψωμί, τα μπαλάκια να εφάπτονται). Αν η φόρμα δεν είναι αντικολλητική καλό είναι να τη βουτυρώσουμε. Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστεί  (περίπου 1 με 1:30 ώρα) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά.  Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου