5 Φεβ 2016

Τούρτα Σοκολατίνα!!!



Καλημέρα!!! Μια τουρτίτσα για τα γενέθλιά μου που ήταν χθες!!!
Φυσικά και ήταν σοκολατίνα!!! Τι άλλο θα μπορούσε να είναι!!! ΘΕΙΚΗ!!!
Γεύση σαν την πάστα ποντικάκι!!!!


Τουρτίτσα!!!!
















Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
4 κουτ.σούπας ζάχαρη(κοφτές) 
6 κουτ.σούπας αλεύρι 
4 κουτ.σούπας κακάο 
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο 
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν

Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη ή (2 και 1/2 κούπες για πιο σιροπάτο παντεσπάνι)  2 κουπες νερό ή (2 και 1/2 κούπες νερό) 

1 βανίλια
3 κ.σ κονιάκ 
1 κ.γ χυμό λεμονιού ή μια κ.σ γλυκόζη

Για την κρέμα σοκολάτας
2 κονσέρβες μόρφατ φυτικη σαντιγι(κρύες από το ψυγείο) 
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-­400 γρ.) 
1 βανίλια
150γρ.κουβερτουρα λιωμένη και κρύα 
1 κ.σ μερέντα

Για την γκανάζ
250 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη) 
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο) 
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
­Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3­4 λεπτά. Ρίχνουμε και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το  κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνουμε  λίγο-λίγο και το σπορέλαιο. Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγών με σπάτουλα, ακόμα καλύτερα, για να μη χάσουμε  πολύ όγκο  από το φούσκωμά τους. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πιάτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 10 με 15 λεπτά...ή μέχρι να κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρό.
Όσο ψήνουμε το παντεσπάνι, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι. Εκτός απο το κονιακ που το προσθέτουμε όταν το κατεβάσουμε απο τη φωτιά.
Σιροπιάζουμε το ζεστό παντεσπάνι με το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα
­Χτυπάμε τα μορφατ να γίνουν σαντιγί, προσθέτω το ζαχαρούχο τη βανίλια και  την σοκολάτα και τη Μερέντα!Απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

Για τη γκανάζ
Βάζω σ’ ένα μπολάκι τη σοκολάτα με το γάλα και τα βάζω να λιώσουν στα  μικροκύμματα. Προθέτω και το μέλι, ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή. Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα. Ξανά ψυγείο 1-­2 ωρίτσες και έτοιμη η τούρτα σοκολατίνα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου