23 Φεβ 2016

Κρουασανάκια βουτύρου!!!


Καλημέρα!!!!!! Κρουασανάκια!!!! Τέλεια ζύμη!!!

Οσο πιο λεπτή η ζύμη τόσο πιο ωραία γίνονται!!!!



Κρουασανάκια βουτύρου!!!















Υλικά
125γρ. γιαούρτι
125γρ. μαργαρίνη 
8γρ. baking powder
250γρ. αλεύρι
αλάτι

Εκτέλεση


 
Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Την ανοίγετε σε διάμετρο περίπου 30εκ. και τη χωρίζετε σε 12 τριγωνικά κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα στα μισά άλειμμα πραλίνας και στα άλλα φυστικοβούτυρο) διπλώνετε τα  κομμάτια σε σχήμα κρουασάν. Τοποθετείτε τα κρουασάν σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς για 30΄ λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου